Categories
Producties

D°eFFeKt speelt: De zielen van LEO

D°eFFeKt speelt ‘De zielen van LEO’ op 27, 29 mei & 2, 3, 4 juni 2023, telkens om 20u, op zondag om 15u.

‘De zielen van LEO’ is tragikomisch figurentheater over impact en klimaat, maar dan vanuit het perspectief van ruimteafval. Anno 2022 zweven 128 miljoen stukken ruimteschroot rond onze aardbol. Aan 28.000 km per uur, tien keer zo snel als een kogel, scheren ze door het luchtledige. Een botsing met zelfs het kleinste stuk kan ontzaglijke schade veroorzaken.

De voorstelling vertelt het verhaal van 8 brokken, gedropt in de low earth orbit door aardlingen die steeds willen vermeerderen, verbreden en verhogen. Echter, zoals alles in het universum trekt massa massa aan. De ruimtestukken verlangen om elkaar te ontmoeten, elkaar te benaderen en, zoals alles in dit universum, te procreëren en te vermeerderen. Maar precies dit verlangen betekent het einde.

‘De zielen van LEO’ pingpongt met de verantwoordelijkheidsvraag, peutert in het sentiment van machteloosheid, jongleert met perspectieven, verkleint en vergroot schalen en toont ons als reuzen en dwergen tegelijkertijd. De vele stukken ruimteafval zijn stuk voor stuk ons. Eenzame geworpenen, verlangend naar zin en verbondenheid, die geen maar toch alle verantwoordelijkheid dragen, wiens beweging, wiens koers, hoe klein ook, enorme impact heeft.

concept en regie: Laura Vandewynckel
spel en co-creatie: Inga Lenaerts, Marie-Christine Stoffen, Kjell Keymolen, Mirjam de Bruin, Manuel Delafortrie, Sarah Delafortrie, Ele Denneman, Matthias Van Hoey, Steven van Waeg
compositie: Alejandro Rivas Cottle
techniek: Dieter Demerre
productie: D°eFFekt, Annemie Salu
sculptuurbouwers: Grim Sekeris, Hendrik van Waeg en medebouwers

27, 29 mei & 2, 3, 4 juni 2023, telkens om 20u, op zondag om 15u.
locatie: Salle Saint-Pierre Excelsior, St-Pieterskerkstraat 8, 1090 Jette

Tickets €10 via deze link.

Extra voorstelling op het theaterfestival Spots op West op 8 juli – meer informatie volgt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.