Categories
Producties

D°eFFeKt speelt: Elektra

 
 Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei brengt d°eFFeKT de meeslepende ontknoping van het verhaal rond de getergde Klytamnstra. In geheel eigentijdse stijl en met begeleiding van Griekse Rebetiko muziek spelen zij Elektra. Het is het sluitstuk van een drieluik in regie van Koen Boesman: Iphigenia-Agamemnon-Elektra.  Dat drieluik is in zijn geheel te bewonderen het weekend van 27 en 28 mei in een marathonvoorstelling met eten en drinken.
De Trojaanse oorlog is al weer tien jaar geleden. Het stof is gaan liggen over het paleis in Argos, waar nu Klytaimnsestra de scepter zwaait. Agamemnon begraven, zijn herinnering verbleekt. Ware het niet van de eindeloze klacht van Elektra, die wacht op de terugkomst van haar broer Orestes. Alleen met hem kan ze de wraak voltrekken: de moord op een moeder als wraak voor diens moord op hun vader. De eindeloze cyclus van wraak en weerwraak bereikt zijn bloedig hoogtepunt en laat enkel verliezers achter.
Spel:  Merel Ackx, Joke Cant, Erwin Coppens, Noor D’Heere, Peter Heyvaert, Naike Huygelen,  Brechje Moerman, Christine Stoffen & Ellen Valkenborgs  Regie: Koen Boesman Muziek: Peter Spaepen Muzikanten: Kosmokrators  Zang: Stemmer Techniek: Dieter Demerre Dramaturgie: Lindsay Jacobs Productie: Tine Meyfroodt & Mathias Neelen
Locatie: De Kriekelaar GC, Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek
Tijd: 20u15
Tickets 10€
In samenwerking met: De Markten & De Kriekelaar. Met de medewerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en met steun van de schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden van de Stad Brussel.

One reply on “D°eFFeKt speelt: Elektra”

Geef een reactie

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.