Categories
Nieuws

D°eFFeKt laureaat Prijs Roger Van de Voorde 2010 met Agamemnon

AgamemnonOp zaterdagavond 19 juni werd in Zinnema de Prijs Roger Van de Voorde 2010 voor vernieuwing in de Brusselse amateurkunsten uitgereikt.

Er waren drie genomineerden: Agamemnon, van theatergroep D°eFFeKt, Kanalket, van De Gepelde Banan en Antwoorden, niets dan, van de Muziekacademie Anderlecht.

De laureaat voor 2010 is de Brusselse theatergroep D°eFFeKt met hun productie Agamemnon. De prijs werd mede uitgereikt door VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur Bruno De Lille.

In het seizoen 2010-2011 krijgt D°eFFeKt volledige productie-ondersteuning van Zinnema, met een toonmoment op het slotfeest.

Achtergrond

Roger Van de Voorde (1927-2007) was actief in het amateurtheater en was de grondlegger van wat nu Zinnema heet. Hij heeft begin jaren zeventig het initiatief genomen om in naam van alle Brusselse organisaties voor ama teurkunsten een Brusselse ondersteuningsstructuur voor de amateurkunsten in het leven te roepen (CBA, Centrale van het Brussels Amateurtoneel). Altijd heeft Roger Van de Voorde en zijn Brussels steunpunt talrijke boeiende, vernieuwende en bruisende initiatieven gerealiseerd ten voordele van de amateurkunstensector in Brussel en daarbuiten. In 2007 heeft Roger ons verlaten, maar hij blijft onder ons.

Zinnema is vandaag een grootstedelijke praktijk – mét een infrastructuur – die er is voor de Brusselse amateurkunsten. In naam van heel de sector amateurkunsten heeft Roger deze instelling met hart en ziel verdedigd. Als eerbetoon aan Roger Van de Voorde installeren wij een prijs naar hem vernoemd.

Bron: Zinnema | vlaams huis voor amateurkunsten in brussel

Geef een reactie

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.